15 Μαΐου 2016

Ο Αντώνης Ρέμος για την Μαρινέλλα και τον Στέλιο Καζαντζίδη

«Η Μαρινέλλα είναι για εμένα οικογένεια,
μάνα, μεγάλη αδελφή, δασκάλα
Είναι μεγάλη αγάπη»

10 years ago; Marinella returned to nightlife
-after almost 10 years of absence-
and collaborated with Antonis Remos
at nightclub "Athens Arena" in 2006-07.
| Photo credit: Manolis Chiotis © November, 2006

Συνέντευξη του Αντώνη Ρέμου
στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου
για το περιοδικό «Down Town» (Τεύχος 494)
 
Κυκλοφορία: 15 Μαΐου 2016, Κύπρος


- Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεσαι με τη Μαρινέλλα, και μάλιστα κάθε φορά συνηθίζεις να λες πως λειτουργείς με τη Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού, ως «μαθητής». Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει;
- «Η Μαρινέλλα είναι για 'μένα οικογένεια, μάνα, μεγάλη αδελφή, δασκάλα. Είναι μεγάλη αγάπη. Εννοείται ότι δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις από τη Μαρινέλλα, είναι πηγή γνώσης και εμπειριών. Τρελαίνομαι να ακούω ιστορίες παλιές, να ανακαλύπτω μικρά μυστικά. Είναι ένας άνθρωπος απόλυτα ζωντανός και δραστήριος, δεν ησυχάζει, δεν ηρεμεί, έχει πάντα όρεξη για κάτι καινούριο και, το κυριότερο, έχει πάντα τη διάθεση να προσφέρει τις γνώσεις της και αυτό την καθιστά μεγάλη δασκάλα. Είναι τεράστιο κεφάλαιο η Μαρινέλλα για την Ελληνική μουσική και ένα παγκόσμιο φαινόμενο για την ποιότητα της φωνής της…».

- Τι σου έμαθε από τις προηγούμενες σας συνεργασίες και τι εισπράττεις από αυτήν τώρα;
- «Δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς ανά συνεργασία τι μου έχει δώσει η Μαρινέλλα ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι με καθοδηγεί πάντα σωστά, όταν μοιράζομαι μαζί της έναν προβληματισμό είναι πάντα ψύχραιμη και με συμβουλεύει. Η σχέση μας έχει χτιστεί βήμα - βήμα και η παρουσία της στη ζωή μου είναι πολύ σημαντική…».




- Μαζί θα παρουσιάσετε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη. Τι μνήμες έχεις από τη φωνή του Στέλιου; Πόσες φορές «πάτησες» επάνω στη φωνή του μεγαλύτερου Έλληνα ερμηνευτή για να πεις δικά σου τραγούδια;
- «Οι μνήμες οι δικές μου από τον Στέλιο Καζαντζίδη και τη φωνή του είναι οι μνήμες που έχει όλος ο λαός. Ήμουν παιδί όταν πρωτογνώρισα - άκουσα τον Στέλιο Καζαντζίδη. Τον θαύμαζα τον Καζαντζίδη, τον άκουγα με πολύ θαυμασμό, μου άρεσε η φωνή του, ο τρόπος που προσέγγιζε τα τραγούδια, η αμεσότητα του, η απλότητα του, η σεμνότητα του. Ήταν πάντα αφοσιωμένος στο τραγούδι, το αγαπούσε πολύ, πιο πολύ εκεί “πάτησα” αν θέλεις, να προσπαθώ να είμαι πιο σεμνός -ο κάθε καλλιτέχνης κάνει την πορεία του, καλό είναι να μην αποσπάται από σειρήνες. Η μουσική και το τραγούδι είναι μεγάλες αγάπες. Ένα κομμάτι της συναυλίας που έχει να κάνει και με τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, είναι πράγματι αφιερωμένο στον Στέλιο Καζαντζίδη -έχει πει πάρα πολλά από τα τραγούδια του Χρήστου ο Στέλιος και πραγματικά αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να πω αυτά τα τραγούδια με τη Μαρινέλλα, μεγάλη στιγμή αυτή. Ήταν τόσα χρόνια δίπλα του, έχει τόσες ιστορίες να μοιραστεί…».


Η μεγάλη αγάπη του Αντώνη Ρέμου και της Μαρινέλλας για τον Στέλιο Καζαντζίδη τους οδήγησε στην απόφαση να κάνουν μια σειρά από συναυλίες στην Κύπρο και στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, με τίτλο «Όσο υπάρχεις, θα υπάρχω…», αφιερωμένες στο μεγάλο βάρδο της λαϊκής μουσικής. Μαζί τους, ο σημαντικός μουσικοσυνθέτης και δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Χρήστος Νικολόπουλος. «Όσο υπάρχουν τα τραγούδια του Στέλιου, θα υπάρχει και ο ίδιος μέσα στις καρδιές μας…» λένε οι δυο καλλιτέχνες και μας προσκαλούν σε μια μοναδική μουσική διαδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη…


Η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», τον Νοέμβριο του 2007.Η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», τον Νοέμβριο του 2007.
Photos credit: Manolis Chiotis © November, 2007


ΛΑΡΝΑΚΑ
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
«Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο»
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 35,00€ (Κανονικό)
Προπώληση: Shop.tickethour.comΤηλ. 77777040


ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016
«Αμφιθέατρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' (Σχολή Τυφλών)»
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 40,00€ (Α' Ζώνη), 35,00€ (Β' Ζώνη)
Προπώληση: Shop.tickethour.comΤηλ. 77777040




Παραγωγή: GALAXIAS - LIVE PRODUCTIONS
Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΝΤ1, ΑΝT1IWO, SFERA 96.8, HELLO
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| Greek singer Antonis Remos gave an interview to Giannis Hadjigeorgiou for the Cypriot version of the Down Town magazine and talked about Marinella, on the occasion of their joint musical performances in Cyprus and Greece this summer, with the significant contribution of the Greek composer and bouzouki virtuoso Christos Nikolopoulos. The concerts, besides the favorite songs of the two singers, will also include a musical tribute to the songs of the Greek legendary singer Stelios Kazantzidis (1931 - 2001), titled “Oso iparchis, tha iparcho (As long as you exist I'll exist)”. | Published: May 15, 2016 | Source: DOWN TOWN Magazine (Issue 494)
 

Η Μαρινέλλα στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», τον Νοέμβριο του 2007.
Photo credit: Manolis Chiotis © 2007
 
LARNACA, Cyprus
Pattichion Municipal Amphitheatre
Saturday June 4, 2016 (09:00 p.m)
Ticket prices: 35,00€
By phone at 77777040 (Reservations and information)
and online at Shop.tickethour.com

NICOSIA, Cyprus
Makarios III Amphitheatre (School for the Blind)
Sunday June 5, 2016 (09:00 p.m)
Monday June 6, 2016 (09:00 p.m)
Ticket prices: 40,00€ (A' Zone) and 35,00€ (B' Zone)
By phone at 77777040 (Reservations and information)
and online at Shop.tickethour.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου