3 Ιουλίου 2016

Η Μαρινέλλα στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας

Η κορυφαία ερμηνεύτρια ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας,
τον φημισμένο Κερκυραίο βαρύτονο Παντελή Κοντό
και τη Χορωδία «Νικόλαος Πουλιάσης» Αχαράβης Κέρκυρας

Photo credit: Tassos Vrettos © 2005

Συναυλία στο ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ
την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016


Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρινέλλα, πλαισιωμένη από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας, γνωστή για την εξαιρετική ποιότητα της, τη Χορωδία «Νικόλαος Πουλιάσης» Αχαράβης Κέρκυρας, άρτια προετοιμασμένη και πιο ώριμη από ποτέ, τον Κερκυραίο βαρύτονο Παντελή Κοντό, που δίπλα στη Μαρινέλλα θυμίζει εποχές της μουσικής που όλοι νοσταλγούμε, και 150 παιδικές φωνές των χορωδιών του Ωδείου Κέρκυρας, της Αχαράβης και της Ιόνιας Διασχολικής Χορωδίας, υπόσχεται να χαρίσει ένα μουσικό υπερθέαμα -θα υπάρχουν στιγμές που πάνω στη σκηνή θα βρίσκονται πάνω από 250 συντελεστές!- στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, στις 29 Ιουλίου 2016.

Η παράσταση με τα πέντε «sold out» στο Αθηναϊκό Θέατρο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκηςπου χιλιάδες θεατών απόλαυσαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Απρίλη και θα συνεχιστεί και τον ερχόμενο χειμώνα, χαρακτηρίστηκε από το πολύ υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και πρόκειται να μας ταξιδέψει σε όλες τις δεκαετίες του Ελληνικού Τραγουδιού μέσα από τη μεγαλειώδη φωνή της Μαρινέλλας, που θα παρουσιάσει κάποια «κλασικά» τραγούδια του ρεπερτορίου της. Υπεύθυνοι της παράστασης, υπόσχονται μια μουσική έκπληξη με τη σύμπραξη ενός πολύ σπουδαίου και πολύ αγαπητού στη Κέρκυρα ατόμου ως «guest» στη συναυλία αυτή.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης
Διδασκαλία μικτής Χορωδίας Αχαράβης: Αγάθη Κοσκινά
Διδασκαλία παιδικών χορωδιών:
Αγάθη Κοσκινά, Πέλη Κοντογούρη, Όλγα Κουτσούκαλη

Ενορχήστρωση: Νικόλας Αναδολής - Μανώλης Ανδρουλιδάκης


Ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίου: 15€, 18€ (πόρτα)
Έναρξη προπώλησης: Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Προπώληση εισιτηρίων:
Μουσικός Οίκος «Βρυώνη» (Ματζάρου 40, Κέρκυρα),
Ταχυδρομική υπηρεσία «Speedex Courier» (Εθνικής Αντιστάσεως 18Α, Κέρκυρα),
Βιβλιοπωλείο «Διάπλαση» (Αχαράβη Κέρκυρας).

Παραγωγή: CRICOS PRODUCTIONS & CULTURAL MANAGEMENT



Photo credit: Kika A. Roka,
from 
Ogdoo.gr © April 11, 2016
Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να ερμηνεύσω μ' έναν διαφορετικό τρόπο τα τραγούδια μου. Βέβαια, έχοντας μια τέτοια ορχήστρα, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας, είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρχιμουσικό κ. Σπύρο Ράλλη γι' αυτή τη συνεργασία, αλλά και τον κ. Νίκο Αναδολή για τις πολύ σπουδαίες ενορχηστρώσεις που έχει κάνει στα τραγούδια μου. Είμαι πάρα πολύ περίεργη να δω τί έχει κάνει… Επίσης, τον κ. Δημήτρη Μαργιολά και τον κ. Νίκο Δημητρόπουλο για την οργάνωση και το σχεδιασμό αυτής της συναυλίας, αλλά και τον βαρύτονο, τον κ. Παντελή Κοντό, που θα έχω την ευκαιρία και τη μεγάλη τιμή να ερμηνεύσω κάποια τραγούδια μαζί του… Ξέρετε, είναι σημαντικό για 'μας τους καλλιτέχνες να μπορούμε να παρουσιάζουμε στο κοινό τη δουλειά μας μ' έναν ανανεωμένο τρόπο, μ' ένα τρόπο διαφορετικό. Το να μπορείς να ερμηνεύσεις τα τραγούδια σου με συνοδεία σαράντα πνευστών οργάνων δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ε; Οπότε, καταλαβαίνετε ότι και για 'μένα είναι σα να τα τραγουδάω πρώτη φορά. Και έχω μια πολύ μεγάλη χαρά και ένα ακόμη μεγαλύτερο τρακ. Δεν ξέρω τι θα κάνω… Θα προσπαθήσω να τα πω. Μη νομίζεται ότι λέω τίποτα έτσι… Όχι, όχι, το νιώθω αυτό. Και έχω τρακ φοβερό. Αύριο ταξιδεύουμε, πηγαίνουμε στην Κέρκυρα για πρόβα εκεί. Πού να 'ρθουν εκατό τόσοι άνθρωποι εδώ για πρόβα; Θα 'ρθουν μια και καλή να τα πούμε. Οπότε πηγαίνουμε εμείς. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τη διευθύντρια της χορωδίας, την κα. Αγάθη Κοσκινά, γιατί ξέρετε πάνω στη σκηνή του «Παλλάς» δεν θα 'μαι μόνη, όχι βέβαια, θα είμαι πλαισιωμένη -εκτός από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα- με τη μικτή Χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης». Τώρα βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα μουσικό υπερθέαμα. Θα 'μαστε πάνω από εκατό - εκατόν είκοσι άτομα στη σκηνή. Ελπίζουμε όλοι εμείς να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, και να τα πούμε όπως πρέπει να τα πούμε, και να τα παίξουμε όπως πρέπει να τα παίξουμε. Για 'μένα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή αυτή, και νιώθω μια ιδιαίτερη χαρά που θα τη μοιραστώ με το κοινό μου στην Αθήνα, εδώ στο Παλλάς, και στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής. Τελειώνοντας, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον παραγωγό κ. Μάνο Τρανταλίδη που πίστεψε σ' αυτή τη συνεργασία και σ' αυτή τη δουλειά, και χάρις αυτόν βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ, κοντά σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ | 4 Απριλίου 2016


«Η μοίρα κι' ο καιρός το 'χαν ορίσει
στον κόσμο αυτό να ρίξω πετονιά,
κι' η νύχτα χίλια χρόνια να γυρίσει,
στο τέλος της γιορτής να τραγουδήσει
αυτός που δεν εγνώρισε γενιά,
και του λαού την πόρτα να χτυπήσει»


«Fate and time had determined
in this world I'd drop my fishing line,
and the night a thousand years to revert;
At the end of the celebration to sing
he who didn't know any generation,
and to knock on the door of people»

Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| The Grande Dame of the Greek Song Marinella will give a grand concert at the Old Fortress (Fortezza vecchia) in the Greek island of Corfu (Kerkira), on Friday July 29, 2016, at 09:30 pm. The greatest Greek female singer will collaborate musically with the “OmoniaPhilharmonic Orchestra of Gastouri, the mixed “Nikolaos PouliasisChoir of Acharavi, the famous Corfiot baritone Pantelis Kontos and 150 children's voices from the Musical Conservatory of Corfu, the Children's choir of Acharavi and the Ionian Interschool Choir. After her five successful performances in Athens and Thessaloniki, last April, Marinella will travel us to all the decades of Greek Song, performing her greatest hits with a unique and magical way, in orchestrations by the internationally award-winning composer and pianist Nikolas Anadolis, with over 250 participators on the stage.

Photo credit: Kika A. Roka,
from 
Ogdoo.gr © April 11, 2016
Conductor: Spiros Rallis
Teaching of Acharavi's Choir: Agatha Koskina
Teaching of Children's Choirs: Agatha Koskina, Pelly Kontogouri, Olga Koutsoukali

Orchestrations: Nikolas Anadolis - Manolis Androulidakis

Ticket prices: 15€ (adv), 18(door)
Presale available from July 7, 2016

Tickets advance sales:
“Vrionis” Music House (Matzarou 40, Corfu),
Speedex Courier (Ethnikis Antistaseos 18A, New port of Corfu),
Diaplasi” Book store (Acharavi, Corfu).

Production: CRICOS PRODUCTIONS & CULTURAL MANAGEMENT

Facebook event: I Marinella sto Palaio Frourio Kerkiras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου