5 Δεκεμβρίου 2016

Στον καθρέφτη του Παλλάς (Press Conference)

Την έχει μιμηθεί πολλές φορές.
Αυτήν τη φορά, όμως, θα την συναντήσει ζωντανά στο θεατρικό σανίδι. Η «Γκραντ Νταμ» του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλα, θα μοιραστεί τη σκηνή του Θεάτρου «Παλλάς» με τον «Μετρ» των μιμήσεων Τάκη Ζαχαράτο!

Marinella, Takis Zacharatos, Stamatis Fasoulis, Giannis Christodoulopoulos,
Dimitris Papazoglou, Deny Vachlioti, Manolis Pantelidakis.
| Photo by PapadakisPress © December 5, 2016

Το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2016, δόθηκε η Συνέντευξη Τύπου για την πολυαναμενόμενη μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς» στο φουαγιέ του Θεάτρου «Παλλάς», στην Αθήνα.

Παρόντες, η μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού Μαρινέλλα, ο μοναδικός «showman» με τα χίλια πρόσωπα Τάκης Ζαχαράτος, ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής, ο χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου, ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, η ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη, ο σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης, κάποια από τα δώδεκα ταλαντούχα παιδιά που θα πλαισιώνουν τους δύο πρωταγωνιστές, και φυσικά, πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων.


Marinella, Takis Zacharatos, Stamatis Fasoulis, Maria Gerodimou,
Alexandros Philippopoulos and Giorgos Tsourounakis.
| Photo by PapadakisPress © December 5, 2016

«Είναι ένα μουσικό, γιορτινό υπερθέαμα, που ετοιμάζουμε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και για δεκαεννέα ακόμα παραστάσεις. Θα είναι στη σκηνή γύρω στα πενήντα - εξήντα πρόσωπα, που τα σαράντα τα έχει αναλάβει ο Τάκης Ζαχαράτος. Θα είναι ένα πάμπλουτο υπερθέαμα σαν τις παλιές Χολιγουντιανές ταινίες… Θα περάσουν όλοι οι πρωταγωνιστές του κόσμου και όλο το Ελληνικό Τραγούδι. Φανταστείτε τη χάρη που θα έχει ένα χειμωνιάτικο αναψυκτήριο. Χωρίς να είναι λαϊκίστικο. Θα έχει την αθωότητα και την προσφορά που μπορεί να έχει ένα θέαμα που να μην είναι τόσο στημένο. Θα είναι περισσότερο γιορτινό. Θα είναι κάτι που θα μας μιλάει προσωπικά. Γιατί αυτό έχουμε ανάγκη στην εποχή μας… Οι καιροί το απαιτούν, στις δύσκολες συγκυρίες οι άνθρωποι να είναι μαζί. Και οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να ανασάνουμε…» ανέφερε ο Σταμάτης Φασουλής, θέλοντας να δώσει το στίγμα της παράστασης που -όπως είπε- επιχειρεί να «Επανασυστήσει τραγούδια της μεγάλης ερμηνεύτριας αλλά και άλλων ερμηνευτών, διατηρώντας την αλήθεια τους… Θα περάσουν πρόσωπα και θα ακουστούν τραγούδια που μας θυμίζουν καταστάσεις…» και πρόσθεσε: «Τελευταία έχουμε μια μεγάλη ένταση στη μουσική, μια μεγάλη σπατάλη και καμία συνεννόηση πάλκου και κοινού. Εδώ έχουμε τον καλύτερο συνδυασμό για να μπορεί να κάνει αυτή τη συνομιλία με το κοινό. Σε ανθρώπινο και καλλιτεχνικό επίπεδο. Θα θέλαμε να κάνουμε ένα θέαμα όσο πιο ζεστό και ανθρώπινο και όσο πιο επικοινωνιακό. Να είναι μια αλληλοπροσφορά. Αρχίζουμε παραμονή Πρωτοχρονιάς γιατί θέλουμε να γιορτάσουμε την νέα χρονιά όλοι μαζί. Μετά την παράσταση, βέβαια, είναι η έκπληξη. Θα υποδεχθούμε το νέο χρόνο, όλοι μαζί στη στοά δίπλα…».

Η γνωριμία του με τη Μαρινέλλα μετράει πολλά χρόνια πίσω, καθώς η πρώτη τους μεγάλη συνεργασία έγινε τον χειμώνα του 1988. «Έχουμε μάθει να μεγαλώνουμε μαζί…» παραδέχτηκε ο ίδιος, ενώ σχετικά με το πώς αισθάνεται που σκηνοθετεί μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα του Ελληνικού Τραγουδιού, είπε: «Δεν το σκέφτομαι. Κάνω πως δεν συμβαίνει σε 'μένα…».


Marinella, Takis Zacharatos with Stamatis Fasoulis, Maria Gerodimou,
Alexandros Philippopoulos and Giorgos Tsourounakis.
| Photo by PapadakisPress © December 5, 2016

Από την πλευρά της, η Μαρινέλλα, πάντα ευδιάθετη, γεμάτη χιούμορ και θετική ενέργεια, δήλωσε πως νιώθει πολύ χαρούμενη γι' αυτήν τη μουσικοθεατρική συνύπαρξη. «Μένω σε αυτό που είπε ο Σταμάτης, θα περάσουν εξήντα άτομα από τη σκηνή, τους σαράντα τους κάνει ο κύριος Ζαχαράτος, και μια η Μαρινέλλα, σαράντα ένα, δηλαδή εγώ δεν χρειάζομαι… Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τάκης με κάνει πολύ καλύτερα απ' ό,τι κάνω εγώ εμένα… Χαίρομαι, τι άλλο να πω; Είμαι χαρούμενη, είμαι ευτυχισμένη που θα γίνει αυτή η παράσταση. Έχουμε σπουδαίους συνεργάτες… Τι να πω για τον Παπάζογλου, τη Βαχλιώτη, τον Σταμάτη, τον Παντελιδάκη… Σίγουρα όλοι τους θα μας δώσουν το καλύτερο…» ανέφερε η ίδια, και πρόσθεσε: «Εγώ με τον Τάκη έχω δοκιμαστεί. Πήγαμε μαζί στην Αυστραλία, κάναμε τη σχετική πρόβα και είπαμε να το συνεχίσουμε εδώ. Είδαμε πως ταιριάζουμε. Παρέα, λοιπόν, με όλους αυτούς τους εξαιρετικούς συνεργάτες, θα σας δώσουμε ελπίζω το καλύτερο…».

Επίσης, μίλησε για τα καινούργια τραγούδια που θα ακουστούν για πρώτη φορά στην Έναρξη της παράστασης, λέγοντας: «Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος μας έχει γράψει μια καταπληκτική Έναρξη. Μας έγραψε ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο της παράστασης, και έγραψε ένα τραγούδι για 'μένα, καινούργιο - ολοκαίνουργιο, που θα το πω για πρώτη φορά. Στην παρέα μας θα είναι ο Γιάννης Ξανθούλης, που έχει γράψει και τα κείμενα…», και αποκάλυψε και μια μεγάλη έκπληξη που περιμένει τους θεατές: «Μεγάλη έκπληξη θα είναι ο Τάκης Ζαχαράτος στα λαϊκά τραγούδια. Τραγουδάει με τη φωνή του, και όχι μιμούμενος κάποιον άλλον. Μπορεί να πει ένα τραγούδι του Καζαντζίδη, χωρίς να μιμηθεί τον Καζαντζίδη. Και αυτό είναι η έκπληξη, ο Τάκης έχει καταπληκτική φωνή…».


Marinella, Takis Zacharatos, Stamatis Fasoulis, Giannis Christodoulopoulos,
Manolis Pantelidakis at the Pallas Theatre (Press conference).
| Photo by PapadakisPress © December 5, 2016

Η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια, ενημέρωσε επίσης πως το βράδυ της Παραμονής, μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει Ρεβεγιόν στη γειτονική στοά του «City link» (στοά Σπυρομήλιου), η οποία θα κλείσει για το κοινό και δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι θεατές που, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, θα γιορτάσουν την έλευση του 2017. «Θέλω να πω περισσότερο για την 31 του μηνός. Εγώ δεν έχω δουλέψει ποτέ τέτοια μέρα. Πάντα πάμε στα σπίτια μας, με την οικογένεια μας. Φέτος, αυτό που θα γίνει στη στοά μετά την παράσταση, δεν έχει γίνει πότε. Ο κόσμος πιστεύω να το ευχαριστηθεί, διότι θα φάμε, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα υπάρχει ορχήστρα. Η στοά θα κλείσει και θα περάσουν μόνο όσοι έχουν πάρει το εισιτήριο για να δουν την πρεμιέρα μας. Δεν μπορεί να γίνει σε άλλο θέατρο. Θα είναι πραγματικά ένα πανηγύρι. Μια χαρούμενη βραδιά για τον καινούργιο χρόνο…».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το πώς καταφέρνει και παραμένει αισιόδοξη σήμερα, είπε «Αντλώ δύναμη από μέσα μου. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη. Πάντα, ό,τι και να μου συνέβαινε δεν αντιδρούσα πάνω στην ένταση της στιγμής. Άφηνα το χρόνο να περάσει και το αντιμετώπιζα πιο νηφάλια. Όλοι δυσκολευόμαστε σήμερα αλλά δεν γίνεται να μας ρίξει αυτή η κατάσταση. Να 'χουμε πάντα αισιοδοξία για όλα και να γελάμε, αυτό μας έμεινε…».


Marinella, Takis Zacharatos, Stamatis Fasoulis, Giannis Christodoulopoulos,
Dimitris Papazoglou, Deny Vachlioti, Manolis Pantelidakis.
| Photo by PapadakisPress © December 5, 2016

Ο συμπρωταγωνιστής της, Τάκης Ζαχαράτος, υιοθετώντας την ίδια «φιλοσοφία» και στάση ζωής, δήλωσε πως «Όλο αυτό που κάνω είναι μια αντίδραση στη σκοτεινιά, και σε αυτή την εκδρομή παίρνω μαζί μου τον κόσμο…» και πρόσθεσε το πόσο χαρούμενος είναι που ένα μεγάλο του όνειρο γίνεται πραγματικότητα. «Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος γι' αυτήν τη συνεργασία. Με την κυρία Μαρινέλλα έχω μια καρμική σχέση, πολλών χρόνων. Είναι πολύ συγκινητικό να μοιράζομαι τη σκηνή με τη γυναίκα που είναι η αίτια που έγινα καλλιτέχνηςΜέσα από το ραδιόφωνο μαγεύτηκα από τη Μαρινέλλα. Άκουσα τη φωνή της και είπα “Θέλω αυτήν την κυρία να τη γνωρίσω”. Μου είπαν “Δε γίνεται, επειδή είναι στο εξωτερικό…”, και απαντάω “Ωραία, θα κάνω απεργία πείνας…”. Μου έγραφαν ψεύτικα γράμματα, ότι είναι η Μαρινέλλα, και άρχισα να ξανατρώω ύστερα από τρεις μέρες. Έτσι ξεκίνησε η σχέση μας Δεν ξέρω αν θα έκανα αυτή τη δουλειά αν δεν μαγευόμουν από αυτή τη γυναίκα που είναι ένα Πανεπιστήμιο και χαίρομαι πάρα πολύ που το φοιτώ…». «Συγγνώμη, με είπε φυτό;» ρώτησε γελώντας η Μαρινέλλα στον Φασουλή -με το μοναδικό της χιούμορ… «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να το σκεφτώ… Είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτή τη συνεργασία δεν θα είμαι ο ίδιος άνθρωπος…» συνέχισε ο Τάκης Ζαχαράτος, τονίζοντας πως «Αυτό που κρατάω από εκείνη είναι η συμβουλή της: Να είμαι έντιμος σε αυτό που κάνω και αξιοπρεπής με τον εαυτό μου και με το κοινό μου…» και ευχαριστώντας δημόσια τη Μαρινέλλα για τη φροντίδα, τη ζεστασιά και την αγάπη που του προσφέρει. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κοινό βλέποντας την παράσταση θα συγκινηθεί αλλά και θα εκπλαγεί. Θα είναι μια παράσταση ολοκληρωμένη, που όλοι μαζί θα ιδρώσουμε τη φανέλα για να πάρουν οι θεατές κάτι φεύγοντας…».

«Δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτή τη συνεργασία…», είπε με τη σειρά του ο Μανώλης Παντελιδάκης, και πρόσθεσε: «Μπορεί κάποιοι τελευταία δικαίως να αναρωτιούνται αν το ελληνικό τοπίο της σόουμπιζ θόλωσε, ωστόσο, όταν υπάρχει η Μαρινέλλα όλες οι απαντήσεις είναι μπροστά σου…». Δύσκολο, ωστόσο, είναι και το έργο του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το τεράστιο ρεπερτόριο της Μαρινέλλας αλλά και τα τραγούδια - έκπληξη που θα ερμηνεύσει. «Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για 'μένα να κρατήσω τη διαχρονικότητα των κλασικών τραγουδιών και συγχρόνως να τα φέρω στο σήμερα, και να τα ξανασυστήσω στο κοινό σαν να είναι σύγχρονα…», σχολίασε. Ο Σταμάτης Φασουλής έδειξε να συμφωνεί: «Θέλουμε να τα ξαναζήσουμε αυτά τα κομμάτια. Με τα χρόνια, βλέπετε, πολλά πράγματα του θεάματος τα έχουμε σκουριάσει από τις επαναλήψεις. Κι' αυτό δεν αφορά μόνο το τραγούδι, στο οποίο πρέπει να κρατάς την αλήθεια και όχι το ηθογραφικό τους περίβλημα, ισχύει και για το αισθητικό κομμάτι της παράστασης. Θέλουμε, για παράδειγμα, τα κοστούμια να έχουν αναφορές στην εποχή τους αλλά να μην είναι απλώς μια γραφική αναπαράσταση…».


Takis Zacharatos, Dimitris Papazoglou and Manolis Pantelidakis.
| Photo by PapadakisPress © December 5, 2016

«ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ - ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΣ»

Ένα μεγάλο, λαμπερό γιορτινό υπερθέαμα που θα ξεκινήσει
στις 31 Δεκεμβρίου 2016, παραμονή Πρωτοχρονιάς,
για είκοσι μοναδικές παραστάσεις!

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Κείμενα: Γιάννης Ξανθούλης
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης
Κουστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Μουσικοί:
Σπύρος Καραμήτσος (ντραμς), Τζώρτζης Τσιρόπουλος (πιάνο, σαξόφωνο),
Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι), Ανδριανή Γιακουμέλου (πλήκτρα),
Χάρης Χαραλάμπους (μπάσο), Ερέν (κρουστά), Παναγιώτης Σαμαράς (κιθάρα)


«Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς» (Αφίσα)


Τιμές εισιτηρίων:
Από 10,00€ έως 38,00€

(Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή)
και από 11,00€ έως 42,00€

(Σαββάτο - Κυριακή - Δευτέρα)

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου «Παλλάς»
(Βουκουρεστίου 5, Αθήνα) και τηλεφωνικώς στο 211 1000365.
Στα καταστήματα «Public», «Seven spots», «Reload stores», «Media markt»,
στα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» και τηλεφωνικώς στο 11876.

Ηλεκτρονική προπώληση:
www.viva.gr και www.ticket365.gr.


Marinella and Takis Zacharatos with Tassos Vrettos (photographer),
Achilleas Charitos (make up artist) and Giorgos Athanasiou (hair stylist).
| Photo from the personal archive of Takis Zacharatos © 2016

Πρεμιέρα:
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016
με Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και μεγάλο πάρτι
στη στοά του «City link» μετά την παράσταση
για την υποδοχή του Νέου Χρόνου.

Ημερομηνίες παραστάσεων:
Σάββατο 31/12/2016 και 7/1, 14/1, 21/1, 28/1/2017.
Κυριακή 1/1, 8/1, 15/1, 22/1, 29/1/2017.
Δευτέρα 2/1/2017.
Τετάρτη 4/1, 11/1, 18/1/2017.
Πέμπτη 12/1, 19/1/2017.
Παρασκευή 6/1, 13/1, 20/1, 27/1/2017.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.
(εκτός από την τελευταία παράσταση στις 29/1/2017,
όπου η ώρα έναρξης είναι 7:00 μ.μ.)

Εκδήλωση στο «Facebook»:

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε.
Διεύθυνση μάρκετινγκ και επικοινωνίας: Ελίνα Λαζαρίδου.
Γραφείο Τύπου: Γλυκερία Παπαγεωργίου.
Σύμβουλοι επικοινωνίας: Όλγα Παυλάτου, Αντώνης Κοκολάκης.


Photos by Dionisis Panagiotakis © December 5, 2016
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| Press conference with Marinella, Takis Zacharatos, director Stamatis Fasoulis, composer Giannis Christodoulopoulos, choreographer Dimitris Papazoglou, set designer Manolis Pantelidakis and costume designer Deny Vachlioti at the Pallas Theatre, on December 5, 2016.

The Grand Dame of the Greek Song and the talented showman with a thousand faces will present a brilliant performance, titled “Marinella - Zacharatos ston kathrefti tou Pallas (Marinella - Zacharatos in the mirror of the Pallas)”, accompanied by a group of twelve young singers and dancers. A great musical spectacle that will launch from December 31, 2016, for only twenty performances. Direction by Stamatis Fasoulis. Texts by Giannis Xanthoulis.

Musicians:
Spiros Karamitsos (Drums), George Tsiropoulos (Piano, saxophone), Dimitris Margiolas (Bouzouki), Andriani Giakoumelou (Keyboards), Charis Charalambous (Bass), Eren Alioglou (Percussion), Panagiotis Samaras (Guitar).

Premiere:
Saturday December 31, with a big New Year's Eve party
in gallery “City link” after the show to welcome the New Year!

Dates of performances:
Saturday 12/31/2016 and 1/7/, 1/14, 1/21, 1/28/2017.
Sunday 1/1, 1/8, 1/15, 1/221/29/2017.
Monday 1/2/2017.
Wednesday 1/4, 1/11, 1/18/2017.
Thursday 1/12, 1/19/2017.
Friday 1/6, 1/13, 1/20, 1/27/2017.

Show time: 8:30 p.m.
(January 29, 2017, at 7:00 p.m)

Ticket prices:
10,00€ - 38,00€ (Tuesday - Wednesday - Thursday - Friday)
11,00€ - 42,00€ (Saturday - Sunday - Monday)

Tickets advance sales:
Pallas Theatre (Voukourestiou 5, Athens, Tel. 210 3213100) and by phone at 211 1000365.
Publicstores, Seven spots” stores, Reload” musicstores, Media markt” stores,
Euripides” bookstores, online at www.viva.gr, www.ticket365.gr and by phone at 11876.

Production: Athens Theatres S.A.
Marketing and communications manager: Elina Lazaridou.
Press Office manager: Glykeria Papageorgiou.
Communication consultants: Olga Pavlatou, Antonis Kokolakis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου