15 Ιανουαρίου 2017

Θέλουμε ένα… «Ι.Ε.Κ Μαρινέλλα»


Photo credit: Tassos Vrettos © November 28, 2016

Από τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη για την παράσταση «Στον καθρέφτη του Παλλάς» στο ένθετο περιοδικό «Reallife» της εφημερίδας «Realnews»

Κυκλοφορία: Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017


Ξέρετε πολλές «ντίβες» που θα δέχονταν να βγουν στη σκηνή με μίμους τους που τις… καυτηριάζουν και να τους δίνουν χώρο να «τα σπάσουν», όπως κάνει η Μαρινέλλα με τον Τάκη Ζαχαράτο στο «Παλλάς»; Είχα πάρει πρόγευση από το «πάντρεμα» τους στη μουσική παράσταση «Στον καθρέφτη του Παλλάς», αλλά βλέποντας πρόσφατα την παράσταση τους, ειλικρινά της έβγαλα το καπέλο για τη γενναιοδωρία της και για το πόσο αληθινά ακομπλεξάριστη είναι! 

Δεν θα σταθώ στη σπουδαία της φωνή, που δεν έχει «θαμπώσει» ή χάσει τη δύναμη της στο πέρασμα των τόσων χρόνων που είναι στην πρώτη γραμμή του τραγουδιού. Δεν θα σταθώ στη ζηλευτή ενέργεια της, καθώς ανεβοκατεβαίνει χορεύοντας - τραγουδώντας στη μεγάλη σκάλα του σκηνικού και στον τρόπο που σαρώνει τη σκηνή για περίπου τρεις ώρες. Δεν θα σταθώ στη μοναδική επαφή που έχει με το κοινό, το οποίο κρέμεται από τα χείλη της χρόνια τώρα.

Θα σταθώ στο πόσο «extra large» κίνηση έκανε «παντρεύοντας» τις δυνάμεις της με τον αξιοζήλευτο Τάκη Ζαχαράτο. Και κοινή έναρξη έκαναν -πρώτο «bonus» στον Τάκη- και το λαϊκό πρόγραμμα μοιράστηκε μαζί του -δεύτερο «bonus»- και κυρίως βγήκε στο πλάι του ενώ ήταν ντυμένος ως… άλλη Μαρινέλλα! Ίδια ντυμένοι και βαμμένοι, με ίδια μαλλιά ήταν όντως δύο Μαρινέλλες!

Άλλη στη θέση της δεν θα άντεχε να τη μιμηθεί επί σκηνής άλλος, αντιγράφοντας από την περίφημη κίνηση του χεριού που «χορεύει» μέχρι τα «τσαλίμια» της. Εκείνη, όμως, έκανε πίσω και τον έσπρωξε πιο μπροστά, κάνοντας το κοινό να κλαίει από τα γέλια. Αυτές είναι οι αληθινές «σταρ», για αυτό γράφω για «Ι.Ε.Κ Μαρινέλλα» στον τίτλο, όπου θα έπρεπε να διδάσκει η μεγάλη τραγουδίστρια τι σημαίνει μέτρο-σεμνότητα.

Άλλο ένα πράγμα που με «έκλεψε» ήταν το πόσο συγκινητική ήταν στην πρεμιέρα της παράστασης, την ώρα που αφιέρωνε από σκηνής στα παιδιά της και τα εγγόνια της, που ήταν στην πρώτη σειρά του «Παλλάς», το «Όλος ο κόσμος είσαι εσύ» με μάτια γεμάτα δάκρυα χαράς. Ήταν η «θεά» που έκλεινε το μάτι στα εγγονάκια της, με ύφος «Δείτε με τώρα και μετά θα σας μαγειρέψω και θα σας κάνω όμορφες αγκαλιές». Γιατί η Μαρινέλλα δεν είναι μόνο μια σπουδαία τραγουδίστρια. Είναι και ένας κανονικός άνθρωπος με μια ευτυχισμένη οικογένεια που «πλουτίζει» από αυτήν, όσο με τίποτε άλλο.

Όσο για τον Ζαχαράτο, που ανεβαίνει «level» δίπλα της; Δίνει ρεσιτάλ μιμήσεων «αλλάζοντας» πρόσωπα, φωνές αλλά και αξεσουάρ, ενώ παράλληλα «τα σπάει» και στις βιντεοσκοπημένες μεταμορφώσεις του. Τι χαρισματικό πλάσμα είναι αυτό και πώς «γίνεται» τόσα πολλά πρόσωπα! Και… Γεροβασίλη γίνεται, και Τσίπρας -τον «ντύνεται» ετοιμόρροπο, όπως ήταν όταν ήρθε ο Ομπάμα με άκρως καυστικά σχόλια για το θέαμα που παρουσίαζε. Αλλά και Αγγελοπούλου, Λαγκάρντ, Τραμπ, Μπάσεϊ, Ρουβάς, Σαπουντζάκη, Δημητρίου κλπ.

Info.
«Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς»
Έως 29 Ιανουαρίου 2017, στο Θέατρο «Παλλάς»!

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου «Παλλάς»
(Βουκουρεστίου 5, Αθήνα) και τηλεφωνικώς στο 211 1000365.
Επίσης, στα καταστήματα «Public», «Seven spots», «Reload stores»,
«Media markt», στα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» και τηλεφωνικώς στο 11876.

Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr και www.ticket365.gr.
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
| We want a Institute of vocational training ''Marinella''!”; Second article - review by Greek journalist Vassilis Bouziotis about Marinella and Takis Zacharatos for the magazine insert Reallife of the Greek newspaper Realnews, on the occasion of their musical performance Marinella - Zacharatos ston kathrefti tou Pallas (Marinella - Zacharatos in the mirror of the Pallas)” at the Pallas Theatre in Athens, Greece. | Published: Sunday, January 15, 2017 | Source: REALNEWS Newspaper (Issue 426)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου