18 Ιανουαρίου 2018

«Γυναικεία υπόθεση…» στο «Γκάζι LIVE» (Κριτικές)


«Τις φωνές μας και τα όνειρα κερνάμε
 Σας τραγουδάμε! Δεν σταματάμε!
 Και δηλώνουμε σταράτα και με πρόθεση:
 Η αγάπη γυναικεία είναι υπόθεση!»

Marinella, Eleni Vitali and Glykeria at the "Gazi LIVE" in Athens.
| Photo credit: Branko © December 24, 2017

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της μουσικής παράστασης «Γυναικεία υπόθεση» στο «Γκάζι LIVE» της Αθήνας. Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία καλωσόρισαν επί σκηνής τις φετινές εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαρίζοντας στο κοινό ανεπανάληπτες στιγμές με τις αξεπέραστες ερμηνείες τους σε γνωστά, διαχρονικά και νέα τραγούδια…

«Γυναικεία υπόθεση», «Να σταθώ στα πόδια μου», «Της γυναίκας η καρδιά», «Τα μάζεψα τα πράγματα», «Δεν με πονάς, δεν μ' αγαπάς», «Αποκοιμήθηκα», «Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Δεν έχω πολλά», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», «Σαν πλανόδιο τσίρκο», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Πάρε με απόψε, πάρε με», «Τα Σμυρνέικα τραγούδια», «Χαμοπούλια», «Πήγα σε μάγισσες», «Με μπουνάτσες και μποφόρια», «Η κιβωτός», «Μακριά μου να φύγεις», «Ο μπαλαμός», «Αρκούδα», «Μια γυναίκα μπορεί», «Παίξε, Χρήστο, επειγόντως», «Ταχεία», «Ένα χειμωνιάτικο πρωί», «Άνοιξε πέτρα», «Εγώ και 'συ», «Να παίζει το τρανζίστορ», «Καμιά φορά», «Σε θέλω», «Πάω να πιάσω ουρανό», «Το καφεδάκι», «Βίρα τις άγκυρες», «Λαός και Κολωνάκι», «Μάμπο Μπραζιλέιρο», «Σταλιά - σταλιά», «Ζωγραφισμένα στο χαρτί», «Ποιος είν' αυτός», «Κρίμα το μπόι σου», «Δώσ' μου τ' αθάνατο νερό», «Μια χαμένη Κυριακή», «Είμαστε αλάνια», «Η γυναίκα, η μουρμούρα», «Της μαστούρας ο σκοπός», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Ο Σαλονικιός», «Το κορίτσι απόψε θέλει», «Κάτω απ' το πουκάμισο μου», «Πάντα εσένα συλλογιέμαι», «Τσαντιρίμ», «Στην καλύβα τη δική μου», «Ο γυάλινος κόσμος» κ.α.


Άιντε να σταθώ στα πόδια μου
μετά από τόσα χτυπήματα
 Έχω ξεχάσει τα βήματα
μα δε με παίρνει να πω
«Δεν μπορώ»,

 πρέπει να μπω στο χορό!…

Marinella, Eleni Vitali and Glykeria singing “Na statho sta podia mou (Stand on my feet)”
by Leonidas Balafas and Giorgos - Nikiforou Zervakis at the "Gazi LIVE" in Athens.
| Photo credit: Eleni Torou © December 24, 2017

Την σκηνοθεσία και τα «video art» έχει αναλάβει ο Νίκος Σούλης, την σκηνογραφία ο Μανώλης Παντελιδάκης, τον φωτισμό ο Περικλής Μαθιέλης. Το μουσικό πρόγραμμα επιμελούνται ο Στέλιος Φωτιάδης, ο Δημήτρης Μαργιολάς και ο Θανάσης Βασιλάς. Συμμετέχει μια δεκατριμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους σολίστες μουσικούς. Μια παραγωγή του Ηλία Μαροσούλη και του Άγγελου Κοταρίδη.


Photo credit: Branko © December 24, 2017

Photo credit: Branko © December 24, 2017

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές των καλλιτέχνιδων δίνουν συνεχώς το «παρών» σ' αυτές τις παραστάσεις και τις καταχειροκροτούν, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Βαλέρια Κουρούπη, η Βάσω Λασκαράκη, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Νίνα Λοτσάρη, η Αλίνα Κωτσοβούλου, η Κωνσταντίνα Κλαψινού, ο Δούκας Χατζηδούκας και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Διαβάστε παρακάτω κάποια αποσπάσματα από τις κριτικές - άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες γι' αυτή την κορυφαία μουσική συνύπαρξη


Zeta Makrypoulia at the "Gazi LIVE" in Athens. 
| Photo credit: Branko © December 24, 2017

«Θα 'θελα να τα 'χα όλα, να 'μουνα παντού,
 να σου χάριζα τ' αστέρια όλου τ' ουρανού
μα για 'μένα ένα αστέρι φαίνεται απ' τη γη,
 ένας είναι ο κόσμος, μόνο εσύ»

Photo credit: Branko © December 24, 2017

Photo credit: Branko © December 24, 2017
Τις είχα δει το καλοκαίρι στη συναυλία τους που έσκισαν κι' αναρωτιόμουν τι καινούργιο είχαν να μας δείξουν η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία με τη «Γυναικεία υπόθεση» στο «Gazi Music Hall». H απάντηση ήρθε παραμονή Χριστουγέννων, στην πρεμιέρα τους. Πολλά, καινούργια κι' αναπάντεχα έχει η «Γυναικεία υπόθεση» στη χειμερινή συνάντηση τους. Ξεχάστε ό,τι είδατε κι' ακούσατε το καλοκαίρι, κι' ετοιμαστείτε να ζήσετε βραδιές αυθεντικής διασκέδασης με τρεις φωνές που συγκλονίζουν.
Το πρόγραμμα έχει την ίδια δομή, αλλά ο χώρος είναι καινούργιος, από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους που υπάρχουν στην Αθηναϊκή διασκέδαση, άρτια εξοπλισμένος τεχνικά, με τέλειο εξαερισμό, βλέπεις από παντού, ακόμα και στο τέρμα εξώστη με ακουστική υπέροχη. (…) Η έναρξη γίνεται με το τραγούδι «Γυναικεία υπόθεση» (μουσική - στίχοι: Στέλιος Φωτιάδης) κι' ακολουθεί το προσωπικό πρόγραμμα της Γλυκερίας, που δίνει τη σκυτάλη στην Ελένη Βιτάλη κι' εκείνη στην Μαρινέλλα. Η κάθε μία, παραμένει πιστή στο ρεπερτόριο της αλλά θα ακούσετε και τραγούδια άλλων. Η Μαρινέλλα για παράδειγμα, ερμηνεύει και Βίκυ Μοσχολιού και Ελευθερία Αρβανιτάκη («Πάω να πιάσω ουρανό»).
Η μεγάλη μουσική ανατροπή έρχεται στο δεύτερο μέρος, όπου έχει στηθεί ένα λαϊκό πάλκο στη σκηνή και η «Γυναικεία υπόθεση» γίνεται… Ανδρική! Και οι τρεις μαζί, για μιάμιση ώρα, ερμηνεύουν λαϊκές μεγάλες επιτυχίες που έχουν τραγουδήσει άντρες τραγουδιστές. Βοσκόπουλος, Διονυσίου, Καζαντζίδης, Πάνος Γαβαλάς, Μπιθικώτσης, Μητροπάνος και πολλά άλλα αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια που έχουν τη δική τους αξία στο πεντάγραμμο, θα σας διασκεδάσουν και θα ανάψουν το κέφι για τα καλά.
Μην διστάσετε καθόλου και αφεθείτε στη γοητεία της «Γυναικείας υπόθεσης» για να ζήσετε τη μουσική συνύπαρξη τριών αξεπέραστων φωνών. (…)
Η Μαρινέλλα για άλλη μια φορά σαρωτική, δεν αφήνει τίποτα -και κανέναν- όρθιο. Είναι φαινόμενο και το αποδεικνύει και στο «Γκάζι LIVE». (…) Μοναδική Γλυκερία. Ασύγκριτη Ελένη Βιτάλη. (…) Πολλές ευχαριστίες στο προσωπικό του μαγαζιού που είναι ευγενέστατο και εξυπηρετεί χωρίς να βαρυγκομάει και στις δημόσιες σχέσεις για την άψογη οργάνωση…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ: «Καρφίτσα δεν έπεφτε στην πρεμιέρα
για την Μαρινέλλα, την Ελένη Βιτάλη και την Γλυκερία»
για τον ιστότοπο «Cosmopoliti.com», στις 26 Δεκεμβρίου 2017


Photo credit: Branko © December 24, 2017

«Ένα χειμωνιάτικο πρωί
έφυγα απ' το σπίτι σαν τρελή,
 ο αέρας μου τρυπούσε το κορμί
και μου ζητούσε μια απόφαση ηρωική»

Photo credit: Branko © December 24, 2017

Vaso Laskaraki at the "Gazi LIVE".
| Photo credit: Branko © December 24, 2017
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε, όπως ήταν φυσικό, στην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της μουσικής παράστασης «Γυναικεία υπόθεση» με τη Μαρινέλλα, την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία. Η απόλυτα επιτυχημένη συνύπαρξη τους επί σκηνής, θεωρείται το καλλιτεχνικό γεγονός της σεζόν.
Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή πρεμιέρα στο κατάμεστο «Γκάζι LIVE», με τη δική τους «Γυναικεία υπόθεση» που έχει τραγούδια καρδιάς, τραγούδια μιας μουσικής διαδρομής που χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και για τις τρεις.
Λαμπερές και γοητευτικές, οι τρεις ξεχωριστές Κυρίες του Ελληνικού Τραγουδιού -μεγάλες φωνές και σπουδαίες ερμηνεύτριες- σε μια συνάντηση κορυφής μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας. (…) Η σκηνή γεμίζει με την παρουσία τους και τα τραγούδια γίνονται ένα με το μεγάλο χειροκρότημα του κοινού που τις αποθεώνει και υποκλίνεται στο ταλέντο τους αλλά και στο καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα που υπηρετούν. (…)
Στο πρώτο μέρος η «Γυναικεία υπόθεση» φέρνει τη σφραγίδα των προσωπικών ιδιαίτερων μουσικών επιτυχιών της κάθε μιας ξεχωριστά και οδηγεί στην έκπληξη στο δεύτερο μέρος, όπου και οι τρεις μαζί, σε ένα ατόφιο λαϊκό πάλκο ερμηνεύουν, «τραγούδια αντρικά», όλα όσα αγάπησαν, αγαπούν και αγαπάμε, όπως των Καζαντζίδη, Διονυσίου, Γαβαλά, Μπιθικώτση κ.α.
Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα του κοινού στο «Γκάζι LIVE», έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους χώρους της Αθήνας.
Την πρεμιέρα της «Γυναικείας υπόθεσης» απόλαυσαν η Κάτια Δανδουλάκη, ο Δημήτρης Παπάζογλου, η Ζέτα Μακρυπούλια και η Βάσω Λασκαράκη…

«Εντυπωσιακή έναρξη και το αδιαχώρητο στην πρεμιέρα 
των Μαρινέλλας, Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας»
από τον ιστότοπο «Ogdoo.gr», στις 29 Δεκεμβρίου 2017


«Νύχτα κατέβα απ' τα βουνά, νύχτα μαυροφορούσα, 
ο άντρας π' αγαπούσα τώρα για άλληνε πονά 
Νύχτα κατέβα απ' τα βουνά, 
μέρα να μη με δει ξανά»

Marinella singing “Anixe petra (Open stone)” at the "Gazi LIVE" in Athens.
| Photo credit: Branko © December 24, 2017

Katia Dandoulaki at the "Gazi LIVE".
| Photo credit: Branko © December 24, 2017
Ξεπερνώντας τα μικρά τεχνικά προβλήματα που μετέφεραν την πρεμιέρα τους μια βδομάδα μετά την προγραμματισμένη, οι τρεις Κυρίες του Ελληνικού Πενταγράμμου, Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία, φόρεσαν τα καλά τους και γιόρτασαν τα Χριστούγεννα μαζί με ένα κατάμεστο από κόσμο «Γκάζι LIVE».
Εμφανίσεις βέβαια, που θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους την άνοιξη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του καλού Ελληνικού Τραγουδιού, να τις απολαύσει μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο κέφι και πολλές εκπλήξεις. (…) Τις περιμέναμε με αγωνία, λες και τις βλέπαμε για πρώτη φορά. Ήμασταν σίγουροι ότι θα βλέπαμε ένα πρόγραμμα καινούργιο και ανανεωμένο, που δεν θα θύμιζε το περυσινό καλοκαίρι. Αλλά και να το θύμιζε, ήταν ένα πρόγραμμα το καλοκαιρινό, πλαισιωμένο από τραγούδια, που εκτός του ότι άφησαν εποχή, κέντησαν την ψυχή μας με συναίσθημα. Έτσι κι' αλλιώς, οι Μεγάλες φωνές, πάντα κάτι καινούργιο έχουν να μας δώσουν…
Λίγο μετά τις 23:00, δεκατρείς σπουδαίοι μουσικοί, είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους και ένα δεκαπεντάλεπτο βίντεο, μας θύμισε την πορεία των τριών Κυριών στη δισκογραφία. Πάντα, ό,τι έχει παρελθόν, συγκινεί! Ό,τι έχει μέλλον, έχει και ένα δυνατό παρόν. Ερμηνεύτριες, καθηλωτικές, ακούραστες, γεμάτες θετική ενέργεια και έτοιμες να ενώσουν τις φωνές τους και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό επι σκηνής. (…)
Μαρινέλλα, Βιτάλη και Γλυκερία, ανοίγουν το πρόγραμμα με το τραγούδι «Γυναικεία υπόθεση». Ένα νέο τραγούδι, σε μουσική και στίχους του Στέλιου Φωτιάδη, που θα μας θυμίζει πάντα την σύμπραξη αυτή των τριών σπουδαίων φωνών. Μας καλωσόρισαν στο «Γκάζι LIVE» και μια μεγάλη, πολλά υποσχόμενη βραδιά, είχε ήδη γράψει την δική της ιστορία.
Πώς να μην απολαύσεις το σχήμα, όταν ακούς τρεις σπουδαίες γυναικείες φωνές, εκτός από τις δικές τους επιτυχίες, να ερμηνεύουν τραγούδια, σπουδαίων τραγουδιστών, που έχουν περάσει και έχουν αφήσει τεράστια τραγούδια, όπως Διονυσίου, Μπιθικώτση, Μητροπάνου, Καζαντζίδη, Γαβαλά. Και τούτη την πρωτοτυπία να την συνοδεύουν βίντεο από αυτές τις αλησμόνητες εποχές. Και πώς να μην χορέψουν οι νταλκάδες μας, όταν το ρεμπέτικο, βγάζει τον μπαγλαμά στην πίστα και μεταμορφώνει το «Γκάζι LIVE» σε κουτούκι του Κεραμεικού. Αλλά και πόσο τονοτικές ήταν, όταν άνοιξαν το δεύτερο πρόγραμμα τους με το τραγούδι «Να σταθώ στα πόδια μου» σε στίχους Λεωνίδα Μπαλάφα και μουσική Γιώργου - Νικηφόρου Ζερβάκη.
Όλα αυτά τα ωραία και ακόμα περισσότερα συμβαίνουν στο «Γκάζι LIVE» κάθε Σάββατο και Κυριακή. Τιμές, προσιτές για όλα τα βαλάντια. Αυτό που απομένει είναι η κράτηση, ή εξασφάλιση του εισιτηρίου από τo www.viva.gr.

ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: «Ήμασταν στην πρεμιέρα τους!»
για τον ιστότοπο «Avecnews.gr», στις 29 Δεκεμβρίου 2017


«Σε θέλω κι' έχω κουραστεί 
τους ίδιους τοίχους να κοιτάω
Εγώ που σ' είχα εμπιστευτεί
πάνω σε κρίσιμη στιγμή 
τώρα κλεφτά σε συναντάω»

Marinella singing “Se thelo (I want you)” by Stamatis Kraounakis.
| Photo credit: Branko © December 24, 2017

Photo credit: Branko © December 24, 2017


Zozo Sapountzaki at the "Gazi LIVE".
| NDP Photo Agency © January 1, 2018
Τα τρία κορίτσια, όπως αποκαλεί η Μαρινέλλα τον εαυτό της και τις συνεργάτιδες της, χωρίς να σηκώνει καμία αντίρρηση για το χαρακτηρισμό («Δεν κατάλαβα, δηλαδή, κορίτσια δεν είμαστε;» ρωτάει καλωσορίζοντας το κοινό για να επιβεβαιώσει το κέφι και την όρεξη της τριάδας), ανασύρουν από τα φωτογραφικά άλμπουμ τους στιγμιότυπα της ζωής τους, που φτιάχνουν ένα μεγάλο εισαγωγικό βίντεο, καθώς και τραγούδια που έχουν σημαδέψει την καριέρα τους για να γεμίσουν ένα πρόγραμμα διάρκειας τρεισήμισι ωρών. Η θύελλα ενθουσιασμού που σηκώνει η Μαρινέλλα αλωνίζοντας τη μεγάλη σκηνή («Δεν παίζεσαι! Είσαι θεά! Δεν υπάρχεις!» της φωνάζουν από κάτω) αλλά και η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία με ατόφιο το χρώμα της φωνής τους απλώνεται στην πλατεία, όπου στήνονται εδώ κι εκεί χορευτικά «πηγαδάκια» ανάμεσα ακόμη και σε άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους ενωμένους από το «Με μπουνάτσες και μποφόρια», το «Παίξε Χρήστο επειγόντως» και το «Κρίμα το μπόι σου», και φτάνει μέχρι πάνω - πάνω στον εξώστη αυτού του θεόρατου μαγαζιού.
Το μεγάλο παρελθόν των τριών ερμηνευτριών αλλά και το παρελθόν γενικώς (το λαϊκό μέρος παρουσιάζεται σε ένα σκηνικό ταβέρνας με προβολές αποσπασμάτων από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο και έργα σχεδόν αποκλειστικά του Γιάννη Τσαρούχη) είναι η κινητήριος δύναμη του γλεντιού που στήνεται, επιβεβαιώνοντας ότι στις μέρες μας η νοσταλγία βρίσκεται σε τέλεια θετική συνάφεια με τη διασκέδαση -όχι απαραίτητα στο κοινό μεγάλης ηλικίας, αν και αυτό υπερείχε το Κυριακάτικο απόγευμα που παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα. Εδώ μπορεί να μη χωρούν πολλές εκπλήξεις, αλλά όταν αυτές συμβαίνουν κάνουν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση. Όσοι γνωρίζουν το «Να σταθώ στα πόδια μου» του Λεωνίδα Μπαλάφα, θα αναρωτηθούν γιατί επιλέχθηκε ως το δεύτερο τραγούδι του προγράμματος, το οποίο τραγουδούν και οι τρεις μαζί -ίσως για το στίχο «Έχω πείσμα και γερό το στομάχι». Επίσης θα εκτιμήσουν την επιλογή της Μαρινέλλας να πει σε ένα διάλειμμα του γενικώς ξέφρενου πρώτου της προγράμματος δυο συνθέσεις του Κραουνάκη, το «Σε θέλω» της Βίκυς Μοσχολιού και το «Πάω να πιάσω ουρανό» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.
Η μεγάλη, δεκατετραμελής -αν μέτρησα σωστά- ορχήστρα είναι αξιότατη και δίνει ένα συναυλιακό αίσθημα στην παράσταση, ενώ οι προβολές, που προσπαθούν να κυριολεκτούν συνοδεύοντας όσα ακούγονται, στα πρώτα μέρη των τριών ερμηνευτριών είναι μια συρραφή άσχετων μεταξύ τους και με τους στίχους εικόνων -εξαίρεση η σκηνή από αμερικανικό μιούζικαλ με ναύτες που πέφτει πάνω στο «Βίρα τις άγκυρες» και κάνει τη Μαρινέλλα να αλληλεπιδρά με την προβολή.

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΑΛΑΣ: «Τρία κορίτσια ξεσηκώνουν το Γκάζι LIVE»
για τον ιστότοπο «Athinorama.gr», στις 17 Ιανουαρίου 2018


«Άλλο δράμα δε θα ζήσω, φτάνει αυτό το τωρινό,
 μόνη μου θα διασχίσω πάλι τον ωκεανό,
 κι' άμα τύχει και λυγίσω -Θεέ μου, 'σχώρα με,
 κι' άμα πιω κι' άμα μεθύσω, παρηγόρα με»

Marinella singing “Pao na piaso ourano (I'm gone to reach the sky)” by Stamatis Kraounakis.
| Photo credit: Branko © January 14, 2018

Marinella and Christos Nikolopoulos at the "Gazi LIVE".
| Photo credit: Branko © January 14, 2018
Τρεις εκ' των κορυφαίων Ελληνίδων ερμηνευτριών, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Gazi LIVE», σε ένα πρόγραμμα αξιώσεων που αποτελεί πόλο έλξης των Αθηναίων και όχι μόνο.
Ήμασταν εκεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και πραγματικά απολαύσαμε το διάρκειας περίπου τρεισήμισι ωρών πρόγραμμα τους.
Μετά από μία δυνατή έναρξη, όπου ακούγονται μεταξύ άλλων το ομότιτλο τραγούδι «Γυναικεία υπόθεση» που συνέθεσε αποκλειστικά για τις παραστάσεις αυτές ο Στέλιος Φωτιάδης και το «Άιντε να σταθώ στα πόδια μου» του Λεωνίδα Μπαλάφα (μία από τις εκπλήξεις του προγράμματος), όπου οι τρείς Κυρίες επιδίδονται και σε χορευτικές φιγούρες, ακολουθεί το πρώτο μέρος της παράστασης με τη μία μετά την άλλη να παρελαύνουν επί σκηνής και να μας χαρίζουν τα «ακριβά» τους δώρα.
Πρώτη η Γλυκερία, με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, όπως την πρόσφατη επιτυχία της «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» του Μάριου Τόκα, αλλά και με μία εξαιρετική εκτέλεση του «Σαν πλανόδιο τσίρκο» των Θάνου Μικρούτσικου και Άλκη Αλκαίου, που έχουμε γνωρίσει κι' αγαπήσει με την αξεπέραστη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου. Άλλοτε εξωστρεφής και άλλοτε δωρική, αλλά πάντα με αυτή την αναλλοίωτη από το χρόνο συγκλονιστική φωνή της κέρδισε το πιο δυνατό χειροκρότημα και έδωσε τη σκυτάλη στην άλλη κορυφαία, την Ελένη Βιτάλη.
Η ερμηνεύτρια μας χάρισε ένα απάνθισμα από τις μεγάλες επιτυχίες που έχει γράψει και ερμηνεύσει η ίδια, όπως την υπέροχη «Αρκούδα», αλλά και από τραγούδια που σφράγισε με τις ερμηνείες της, είτε σε πρώτη, είτε σε δεύτερη εκτέλεση, όπως «Παίξε, Χρήστο, επειγόντως», «Μπαλαμός» και «Μακριά μου να φύγεις».
Κι' ύστερα φτάνει η ώρα για τη μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού… Η αειθαλής και πάντα απαστράπτουσα Μαρινέλλα «αλωνίζει» στη σκηνή, χαρίζοντας μας εκτός από τα μεγάλα της «σουξέ» και ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο με δύο από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, το «Σε θέλω» που γνωρίσαμε από τη Βίκυ Μοσχολιού και το «Πάω να πιάσω ουρανό» σε πρώτη εκτέλεση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.
Το δεύτερο μέρος της παράστασης, που ξεκινά με ένα οργανικό σόλο από τον δεξιοτέχνη Θανάση Βασιλά κι' ένα «εισαγωγικό» τραγούδι από τον Βασίλη Προδρόμου, το «Γκρεμίζουν την Αθήνα την παλιά», που έχει το λόγο του να βρίσκεται στο σημείο αυτό, είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα στις σπουδαιότερες λαϊκές αντρικές φωνές αυτού του τόπου, που πλέον δε θυμίζει σε πολλά την παλιά Αθήνα, που βλέπουμε στην τεράστια «led» οθόνη, μέσω των προβολών του Νίκου Σούλη. Παρ' όλο που το πρόγραμμα ονομάζεται «Γυναικεία υπόθεση», οι τρεις ερμηνεύτριες μας εξηγούν πως επέλεξαν αποκλειστικά αντρικά τραγούδια για το δεύτερο μέρος, με στόχο να αποδείξουν πως και οι γυναίκες μπορούν!
Το σκηνικό αλλάζει και θυμίζει τα λαϊκά πάλκα άλλων εποχών, τότε που όλα ήταν πιο απλά και αυθόρμητα. Με καρέκλες και τραπεζάκια τοποθετημένα έτσι ώστε να μοιάζουν με λαϊκή ταβέρνα και με προβολές αποσπασμάτων από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο, αποδίδονται με εξαιρετικό τρόπο σπουδαία τραγούδια από όλες τις δεκαετίες του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Τσιτσάνης, Καλδάρας, Νικολόπουλος, μόνο κάποιοι από τους συνθέτες που δίνουν το «παρών» μέσα από τα τραγούδια τους, σε αυτή τη μουσική πανδαισία που συνοδεύεται από πειράγματα, αγκαλιές και μια πολύ όμορφη φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των τριών «κοριτσιών», όπως θέλει να τις ονομάζει -χωρίς καμία αντίρρηση εκ' μέρους μας- η Μαρινέλλα.
Ένας μάλιστα από τους τελευταίους -εν ζωή- κορυφαίους λαϊκούς μύθους βρισκόταν εκείνο το Κυριακάτικο απόγευμα εκεί, ανάμεσα στο κοινό και απολάμβανε τις τρείς κυρίες… Ο «πολύτιμος» Χρήστος Νικολόπουλος έγινε αντιληπτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τις τρεις τραγουδίστριες και όπως ήταν φυσικό το κοινό τον χαιρέτισε με το πιο δυνατό του χειροκρότημα, όταν η Μαρινέλλα πλησίασε για να τον φιλήσει. (…)”

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΠΑΤΗ: «Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία
κερνούν ερμηνείες και μνήμες»
για τον ιστότοπο «Ogdoo.gr», στις 17 Ιανουαρίου 2018


Marinella, Eleni Vitali and Glykeria at the "Gazi LIVE" in Athens.
| Photo credit: Branko © January 14, 2018

Marinella, Eleni Vitali and Glykeria at the "Gazi LIVE" in Athens.
| Photo credit: Branko © January 14, 2018

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κυριακή 24/12/2017 (στις 22:30), Δευτέρα 25/12/2017 (στις 22:30),
Σάββατο 30/12/2017 (στις 22:30), Κυριακή 31/12/2017 (στις 24:00),
Σάββατο 06/01/2018 (στις 22:30), Κυριακή 07/01/2018 (στις 18:00),
Σάββατο 13/01/2018 (στις 22:30), Κυριακή 14/01/2018 (στις 18:00),
Σάββατο 20/01/2018 (στις 22:30), Κυριακή 21/01/2018 (στις 18:00),
Σάββατο 27/01/2018 (στις 22:30), Κυριακή 28/01/2018 (στις 18:00),
Σάββατο 03/02/2018 (στις 22:30), Κυριακή 04/02/2018 (στις 18:00),
Σάββατο 10/02/2018 (στις 22:30), Κυριακή 11/02/2018 (στις 18:00),
Σάββατο 17/02/2018 (στις 22:30), Κυριακή 18/02/2018 (στις 18:00),
Σάββατο 24/02/2018 (στις 22:30), Κυριακή 25/02/2018 (στις 18:00),
Σάββατο 03/03/2018 (στις 22:30), Κυριακή 04/03/2018 (στις 18:00),
Κυριακή 11/03/2018 (στις 18:00).

Προπώληση:
www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876,
στα καταστήματα «Reload», «Seven spots», «Media markt»,
«Ευριπίδης», στο «Viva spot» Τεχνόπολης,
στο «Viva kiosk» Συντάγματος και στο «Athinorama.gr».

Διεύθυνση:
«Γκάζι LIVE», Ιερά οδός 11, Γκάζι, Αθήνα.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2130-185-040.


Marinella, Eleni Vitali and Glykeria at the "Gazi LIVE" in Athens.
| Photo credit: Branko © January 14, 2018

Marinella, Eleni Vitali and Glykeria at the "Gazi LIVE" in Athens.
| Photo credit: Branko © January 14, 2018
 
Ακολουθήστε μας: 
· YOUTUBE 
 
Marinella and Giorgos "Danos" Aggelopoulos
(winner of "Survivor Greece '17") at the "Gazi LIVE".
| Photo credit: Grigoris Zacharias © January 14, 2018
| Music reviews about Marinella, Eleni Vitali and Glykeria, who present their renewed musical program “Ginekia ipothesi (A woman's affair)” at the Gazi LIVE in Athens, Greece, from December 24, 2017 until March 11, 2018. Three of the most important female singers in Greek music scene collaborate again during this winter, offering many unforgettable moments to the audience with their remarkable interpretations on Greek popular songs (eg. “Ginekia ipothesi”, “Na statho sta podia mou”, “Tis ginekas i kardia”, “Den me ponas, den m' agapas”, Ta mazepsa ta pragmata”, “Apokimithika”, “Mechri na vroume ourano”, Den echo polla”, “I nichta mirizi giasemi”, “San planodio tsirko”, “O,ti agapo ine diko sou”, “Pare me apopse, pare me”, “Ta Smirneika tragoudia”, “Chamopoulia”, “Piga se magisses”, “Me mpounatses ke mpoforia”, Kivotos”, Makria mou na figis”, “O mpalamos”, “Arkouda”, “Mia gineka mpori”, “Pexe, Christo, epigontos”, “Tachia”, “Ena chimoniatiko proi”, “Anixe petra”, Ego ke 'sy”, “Kamia fora”, “Na pezi to tranzistor”, Se thelo”, “Pao na piaso ourano”, “To kafedaki”, Vira tis agkires”, “Laos ke Kolonaki”, “Mambo Brazileiro”, “Stalia - stalia”, Zografismena sto charti”, “Pios in' aftos”, “Krima to mpoi sou”, “Dos' mou t' athanato nero”, “Mia chameni Kiriaki”, “Imaste alania”, “Min archizis ti mourmoura”, “Tis mastouras o skopos”, “Kato ap' to poukamiso mou”, “Me skotose giati tin agapousa”, “O Salonikios”, “To koritsi apopse theli”, “Panta esena sillogieme”, “Stin kaliva tin diki mou”, “Tsantirim”, “O gialinos kosmos” etc.).

 

 
 
Direction and video art by Nikos Soulis. Stage design by Manolis Pantelidakis. Light design by Perikles Mathiellis. The musical program and the orchestrations are edited by Stelios Fotiadis, Dimitris Margiolas and Thanassis Vasilas, accompanied by an orchestra of thirteen musicians. Production by Ilias Marosoulis and Aggelos Kotaridis.

Tickets are available online at www.viva.gr.
Reservetions telephone: (+30) 2130185040.

1 σχόλιο:

  1. Παρακολούθησα το πρόγραμμα προπαραμονή Πρωτοχρονιάς ! Εντυπωσιακό ! Τη λατρεύω και τη θαυμάζω τη Μαρινέλλα κι είμαι μόνο 18 ετών ! Είναι η καλύτερη ερμηνεύτρια του ελληνικού (τουλάχιστον) πενταγράμμου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή